Je období medvědího česneku (Allium ursinum), tak je možná důležité se k němu znovu vrátit a podívat se na něj z druhé strany.
Hlavní sklizní částí rostliny jsou listy - to je informace velmi dobře známá. Použitelné jsou i další části medvědího česneku. Čerstvé květiny se používají v místech k ozdobení salátů, ale i jiných druhů jídel. V medvědím česneku jsou i jedlé cibule, mají podobnou aplikaci na kuchyňský česnek. Ale jsou menší, jen cca 1 cm široké a 3-4 cm dlouhé. Malá cibule medvědího česneku se někdy používá jako náhrada kaparů. Pokud si nepěstujeme medvědí česnek na vlastní zahradě, věčnou etickou otázkou je míra sklizně ve volné přírodě. Medvědí česnek má širokou škálu zdravotních účinků mimo jiné podporuje trávení a působí proti střevním parazitům. Šťáva z medvědího česneku má antibakteriální účinky, hlavně v minulosti byla používána k dezinfekci domácnosti.
Pokud byste chtěli pěstovat medvědí česnek na zahradě, zkuste co nejvíce napodobit prostředí listového lesa. Nebojte se zasadit více rostlin na malé ploše - vypadá to dobře. Nikdy nemulcuj kůru. Postupem času se začne šířit po místech, kde se cítí dobře. Většinou mají mravence, kteří rozšiřují svá semena do vesmíru. Přejeme dobré jídlo a šťastné pěstování.